Quiche – o gustare frantuzeasca la indemana tuturor

In bucataria franceza, quiche este un fel de mancare copt la cuptor, care se bazeaza pe o crema facuta din oua si lapte sau smantana pusa pe un blat de patiserie subtire. De obicei, aluatul pentru blat este copt inainte de a fi puse celelalte ingrediente si bagate pentru o a doua oara la cuptor.

Alte ingrediente folosite, precum carne tocata calita sau bacon, legume sau branza, sunt adesea adaugate in amestecul de ou inainte de coacerea quiche-ului.

Daca alegeti sa adaugati si ceapa, veti avea un Quiche Alsacienne. Aluatul initial era un simplu aluat de paine, dar si acest detaliu a evoluat, iar acum blatul de quiche este unul mai pufos, de patiserie.

In mod normal, quiche se consuma la micul dejun, desi sunt tari in care se mananca in orice moment al zilei, ca gustare sau ca fel principal. Desi quiche-ul este asociat cu bucataria franceza, el si-a avut originea in Germania, in regatul medieval Lothringen.

Cuvantul “quiche” vine din
cuvantul german “kuchen”, care inseamna “prajitura”.

Leave a Comment